DISCUSS YOUR PROJECT

ITV SEATING, MEDIA CITY, SALFORD

DESIGNER: KIN DESIGN

ITV SEATING
ITV SEATING
ITV SEATING
ITV SEATING
ITV SEATING

Back to Projects

m-tec and the larger WEC Group worked closely with Kin Design to produce a stainless steel outdoor seating installation for the ITV HQ at Media City in Salford. The installation also features an interactive colour wheel, which staff and the public can use to interact with a logo sitting on top of the building.

THE PROJECT

The 16m long stainless steel ‘ribbon’ was formed and fabricated over a period of 8 weeks to match the 3D CAD model. The sections were individually polished to a uniform super satin finish including the blending and dressing of all the welded joints. For the installation, the sections were lifted into place using a 100t Hi-ab crane, positioned, fixed to the ground, welded, re-polished and painted on site.

The stainless steel ribbon was inspired by the curved form of ITV’s logo, twisting and turning to create seating spaces, lean-to “bar” like spaces and reclining spaces which have all been tested for ergonomic comfort. The installation sits in the piazza area of Media City in front of the ITV building, a space open to staff and the general public for them to meet, eat, chat and interact with each other.

The underside of the sculpture is painted in the ITV colour palette, and at the end of the ribbon there is an interactive terminal with a touch-screen and a colour wheel. People are encouraged to customise the ITV logo by filling the colour wheel with different colour combinations. When the visitors are happy with their final design, it is then transmitted to the 5m high ITV logo on the top of the building in front of them. Bespoke software means that Hue Saturation and Lightness (HSL) values can change the red, green and blue LED lights in the logo.

The customised design can then be uploaded to their personal Facebook page or Twitter, all directly from the touch screen of the pod.

DISCOVER MORE OF OUR PROJECTS BELOW

See Our Range Of Projects

The Braid Project,
Blackburn

REQUEST A CALLBACK TO DISCUSS YOUR NEXT PROJECT