South Beach Car Park Entrance Wave Wall, Blackpool

south-beach-wave-wall
 

South Beach Car Park Entrance Wave Wall, Blackpool

Location

Blackpool

Architects

EDAW Landscape Architects

Project Overview

m-tec was commissioned to fabricate the mould support frame along with special transportation frames used to deliver the concrete sections to their promenade location.

m-tec was also asked to fabricate specialist moulds to cast the resin glass nose section of the wall. Encompassed in this were 32 special support frames, which were made to assist in the ease of maintenance of the hundreds of LED lights situated underneath the illuminated nose section of the wall.

Architect's Vision

The Wave Wall was commissioned by Landscape Architects EDAW for Blackpool Borough Council as part of the master plan for the regeneration of Blackpool and was undertaken as a joint project by Blackpool Borough Council, EDAW, Birse Construction and m-tec.

< back to projects

____________________________________________________